Zašto je Emocionalna inteligencija za mene važna? 01.07.2020.

Mirna Radošević, Savjetnica za razvoj i inovacije Salveo CEE Grupe.

„Imala sam čast i veliku priliku biti polaznica 12-sedmičnog razvojnog programa „Emocionalne inteligencije“ by GolemanEI. Emocionalna inteligencija temelji se na 12 osnovnih vještina. Kroz rad na sebi iznutra, uspjela sam dobiti značajne uvide u području samosvijesti kao i bolji fokus u svemu što radim što rezultira boljim rezultatima u poslu i kvalitetnije provedenim privatnim vremenom.

Sam tečaj nudi alate i tehnike koji pomažu i podrška su u savladavanju svakodnevnih izazova i prepreka.

Samosvijest je osnova kvaliteta i dubine svih naših odnosa. Samosvijest nam omogućava da smo svjesni svojih snaga i slabosti, da znamo koje vrijednosti nas vode u životu te da je naša slika o nama samima usklađena sa slikom koju drugi imaju o nama.

Samosvjesna osoba može upravljati svojim impulsima, reakcijama, prepoznaje svoje emocije i može ih otpuštati. Jedan od vrlo učinkovitih alata koji nam pomaže da jačamo svoju samosvijest je meditacija uz fokus na dah. Redovnim prakticiranjem meditacije postajemo sve protočniji i kao rezultat toga počinjemo jačati i svoj fokus te svjesno upravljati tako da unatoč preprekama imamo potpunu pažnju na jednom zadatku sve dok ga ne izvršimo.

Ovakav pristup radu ima za posljedicu puno veću učinkovitost uz puno manje umora na kraju radnog dana.“

Mirna

 

>>Ne propustite priliku da nam se besplatno pridružite na webinaru "Emocionalna inteligencija - ključna kompetencija budućnosti?!"

Prijavite se sada klikom na link>> https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_xDOquyOfRIiX-7w7EAe1Rw